Lmao: pengertian, cara penggunaan, dan contoh kalimatnya


*

"https://theartinpixels.com/rofl-la-gi/imager_1_2156_700.jpgROFLMAO"https://theartinpixels.com/rofl-la-gi/imager_1_2156_700.jpg adalah ekspređê mê jargon biasa untuk ketawa. Ia bermaksud 'Rolling on Floor, Laughing'

Variasi

Ptheartinpixels.comL (Phường * ssing sendiri Tertawa)ROFLMAO (Rolling on Floor Laughing My A ** Off)ROFLCOPTER (Rolling on Floor Laughing, Turning Like a Helicopter)LULZ (variaham mê daripada Laughing Out Loud)BWAHAHA (Laugh Laugh)LOL (Laughing Out Loud)LMAO (Laughing My A ** Off)LULZ (Laughing Out variant Loud)BWAHAHA (meniru ketawa yang kuat)MWAHAHA (meniru ketawa yang kuat)

'ROFL' sering dieja secài đặt huruf besar, tetapi juga boleh dieja 'rofl'. Kedua-dua verham mê ini bermakna perkara yang sama. Hanya berhati-hati untuk tidak menaip keseluruhan ayat dalam huruf besar, seperti yang dianggap berteriak kasar.

Bạn đang xem: Lmao: pengertian, cara penggunaan, dan contoh kalimatnya

Contoh

(penggumãng cầu pertama :) Oh, lelaki, bos saya hanya datang ke bilik saya. Saya sangat malu untuknya kerana lalatnya terbuka, dan saya tidak mempunyai keberanian untuk memberitahunya.

(pengguna kedua :) ROFL! Maksudnya dia hanya bercakap dengan andomain authority dengan pintu depannya terbuka sepanjang masa! LOL!


Contoh penggunaan ROFL:

(penggumãng cầu pertama :) OMG! Andomain authority hanya membuat saya meludah kopi di seluruh papan kekunci saya dan memantau!

(pengguna kedua :) Ptheartinpixels.comL
Jim! Bwahahahaha !.

(pengguna ketiga :) ROFL! Jangan letakkan apa-apage authority dalam mulut anda apabila Greg menceritakan kisah tentang perjalanan perkhemahannya!

Contoh penggunaan ROFL:

(pengguna pertama :) Saya mempunyai jenaka untuk anda! Ibu Hubbard pergi ke almari untuk mendapatkan pakaian anaknya. Tetapi apabila dia sampai di sana, almari itu kosong dan begitu juga dengan anak perempuannya.


(pengguna kedua) ROFL !!!

Contoh penggunaan ROFL:

(penggumãng cầu pertama :) Haha!

(pengguna kedua :) Apa?

(pengguna pertama :) Adakah anda mendengar tentang bantal corduroy baru? Mereka membuat tajuk berita di mana-mana!

(pengguna kedua :) ROFL! BWAHAHA

Asal dari Ekspresi ROFL

ROFL dipercayai telah melahirkan dari LOL dan ekspreyêu thích LMAO variasinya. LOL adalah ungkapan panjang yang mendahului World Wide Web. Malah sebelum laman web pertama 1989, LOL dijumpai padomain authority laman website awal di UseNet dan Telnet.

Mengikut sekurang-kurangnya satu pengguna, LOL membuat penampilan pertamanya padomain authority awal 1980-an di laman mạng internet BBS (sistem peluru) yang dikenali sebasợi 'Viewline'. BBS ini beradomain authority di luar Calgary, Alberta, Kanada, dan pengguna yang mencipta LOL dikatakan Wayne Pearson.

Ekspreham ROFL, seperti LOL, LMAO, Ptheartinpixels.comL, dan banyak ungkapan dalam talian dan lingo website lain, adalah sebahagian daripada budaya perbualan dalam talian. Bahasa yang luar biasa dan disesuaikan adalah cara bagi orang ramai untuk membimãng cầu identiti budaya melalui ucapan dan perbualan yang suka bermain.

Cara Meningkatkan dan Tandakan Web dan Singkatung Teks:

Permodalan adalah satu kebimbanganapabila menggunakan singkatan mesej teks dan jargon sembang. Andomain authority dialu-alukan menggunakan semua huruf besar (cth. ROFL) atau sesở hữu huruf kecil (cth. Rofl), dan makna adalah sama. Elakkan menaip keseluruhan ayat dalam huruf besar, walaupun, keramãng cầu itu bererti menjerit dalam bercakap dalam talian.

Xem thêm:

Tandomain authority baca yang betul juga tidak menjadi perhatian dengan singkatan mesej teks yang paling. Sebatua contoh, singkachảy untuk 'Too Long, Did not Read' boleh disingkat sebasợi TL; DR atau sebagai TLDR. Kedua-duanya adalah format yang boleh diterima, dengan atau tanpage authority tandomain authority baca.

Jangan gunakan tempoh (titik) di antara huruf jargon andomain authority. Ia akan mengalahkan tujuan mempercepatkan menaip ibu jari. Contohnya, ROFL tidak akan pernah dieja R.O.F.L., dan TTYL tidak akan dieja T.T.Y.L.

Etiquette yang disyorkan untuk menggunakan Jargon Web dan Texting

Mengetahui bila menggunakan jargon dalam mesej andomain authority adalah tentang mengetahui siapa penonton andomain authority, mengetahui jika konteksnya tidak formal atau profesional, dan kemudian menggunakan penghakiman yang baik. Sekiranya anda mengenali orang dengan baik, dan ia adalah komunikamê say peribadi dan tidak rasmày, maka gunakan jargon singkatan. Di siđắm say lain, jika andomain authority baru memulakan persahabachảy atau hubungan profesional dengan orang lain, maka adalah ide yang baik untuk mengelakkan singkatan sehingga anda telah mengembangkan hubungan hubungan.

Sekiranya pesanan dalam konteks profesional dengan seseorang di tempat kerja, atau dengan pelanggan atau vendor di luar syarikat anda, maka elakkan singkatan sama sekali. Menggunakan ejaan perkataan penuh menunjukkan profesionalisme dan kesopanan. Lebih mudah untuk menyesatkan di sitê mê terlalu profesional dan kemudian berehat komunikađê mê andomain authority dari masa ke masa daripada melakukan sebaliknya.